Thuisaccu Kopen

Thuisaccu Kopen

Als je een huiseigenaar bent, dan ligt de aanschaf van zonnepanelen voor de hand. Je bent dief van je eigen portemonnee als je geen gebruik maakt van zonne-energie. Met salderen is het interessant om stroom te verkopen en kopen van het energienet, dit wordt na 2025 een ander verhaal. Daarom is een thuisaccu kopen naast je zonnepanelen zeker interessant. Het is wel weer een flinke investering, daarnaast zijn er zoveel opties dat je al gauw de draad kwijt raakt. Wil je binnenkort een thuis accu kopen? Lees dan zeker even deze pagina en neem contact op met een expert die je advies kan geven op basis van de laatste ontwikkelingen.

 

Welke thuisaccu kopen?

De capaciteit van een thuisaccu, ook wel bekend als de opslagcapaciteit of vermogen, geeft aan hoeveel elektrische energie de accu kan opslaan en later kan vrijgeven. Deze capaciteit wordt meestal uitgedrukt in kilowattuur (kWh), wat de eenheid is voor energie.

 

De keuze voor de juiste capaciteit van een thuisaccu hangt af van verschillende factoren, waaronder de energiebehoefte. Hoeveel elektriciteit wil je opslaan en gebruiken? Dit kan variëren afhankelijk van je dagelijkse energieverbruik en de mate van energieonafhankelijkheid die je wilt bereiken. Bijvoorbeeld, wil je de thuisaccu gebruiken voor noodgevallen of als backup stroombron, of wil je meer van je eigen opgewekte zonne-energie opslaan voor dagelijks gebruik?

 

Als je reeds zonnepanelen hebt, dan kan de capaciteit van je thuisaccu worden afgestemd op je zonne-energieproductie. Een grotere capaciteit kan meer van de overdag opgewekte energie opslaan voor gebruik ‘s nachts. De capaciteit van een thuisaccu heeft invloed op de kosten. Grotere capaciteiten zijn over het algemeen duurder. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen je energiebehoefte en budget.

 

Sommige mensen gebruiken thuisaccu’s niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor het stabiliseren van het elektriciteitsnet, dit is vooral in gebieden waar sprake is van stroomstoringen van toepassing. In dergelijke gevallen kan een grotere capaciteit nuttig zijn. Overweeg ook je toekomstige energiebehoeften. Als je verwacht dat je energieverbruik in de toekomst zal toenemen, dan kan het verstandig zijn om een thuisaccu te kopen met een grotere capaciteit.

 

Thuisaccu zonnepanelen kopen

De twee voornaamste aspecten om rekening mee te houden bij een thuisaccu voor zonnepanelen kopen zijn de capaciteit en het merk. Daarnaast zul je bij een thuis accu kopen ook op de aanschafprijs letten, ook daar komen we verder op deze pagina op terug.

 

1. Thuisaccu capaciteit

Je wilt een thuisaccu voor je zonnepanelen kopen. Het is niet mogelijk om stroom onbeperkt op te slaan dus je moet kijken naar het vermogen dat jouw panelen (ongeveer) genereren en daar de keuze op afstemmen. Er zijn verschillende soorten thuisaccu’s op de markt met uiteenlopende capaciteiten om aan uiteenlopende behoeften te voldoen. Hier zijn enkele van de gangbare capaciteit opties:

 

1. Kleine capaciteit (1 kWh – 5 kWh)

Deze accu’s zijn geschikt voor kleinere huishoudens met lage energiebehoeften. Ze kunnen handig zijn voor het opvangen van pieken in het stroomverbruik of als back-up tijdens stroomstoringen.

 

Voor wie? Ideaal voor mensen die zonnepanelen hebben en een klein deel van hun overtollige energie willen opslaan voor gebruik ‘s nachts.

 

2. Gemiddelde capaciteit (5 kWh – 15 kWh)

Deze thuisaccu’s zijn geschikt voor gemiddelde tot grotere huishoudens met matige energiebehoeften. Ze kunnen overtollige zonne-energie opslaan voor gebruik buiten zonuren.

 

Voor wie? Nuttig voor mensen die deels of volledig off-grid willen gaan of de energieonafhankelijkheid willen vergroten.

 

3. Grote capaciteit (15 kWh – 30 kWh of meer)

Deze thuisaccu’s zijn ontworpen voor grote huishoudens, huishoudens met een hoog energieverbruik of voor zakelijk gebruik. Ze kunnen aanzienlijke hoeveelheden energie opslaan.

 

Voor wie? Ideaal voor huishoudens met veel zonnepanelen of voor commerciële toepassingen zoals energieopslag voor bedrijven.

 

Sommige thuisaccu’s zijn modulair van opzet, wat betekent dat je de capaciteit kunt uitbreiden door extra eenheden toe te voegen. Dit biedt flexibiliteit voor toekomstige behoeften. Er zijn ook gespecialiseerde thuisaccu’s met unieke capaciteit opties, afhankelijk van de fabrikant en het model.

 

2. Thuisaccu merken

Dan zijn er nog een aantal thuisaccu merken die variëren van bekende namen tot bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord. Van deze merken kun je een betrouwbare thuis accu kopen:

 

  1. Tesla Powerwall: Dit merk levert één van de bekendste thuisaccu’s op de markt. Deze accu heeft een opslagcapaciteit van 13,5 kWh en kan zowel als backup stroombron als voor dagelijks energiegebruik worden gebruikt.

 

  1. LG Chem RESU: Dit merk biedt verschillende RESU-modellen met verschillende opslagcapaciteiten, variërend van 3,3 kWh tot 16 kWh. Ze zijn compatibel met veel zonnepanelen installaties.

 

  1. SonnenBatterie: Dit is een Duits merk dat thuisaccu’s met verschillende capaciteiten aanbiedt. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en intelligent energiebeheer.

 

  1. Enphase Encharge: Dit product is een modulaire thuisaccu die kan worden uitgebreid naarmate je energiebehoeften toenemen. Het werkt goed in combinatie met Enphase micro-omvormers voor zonnepanelen.

 

  1. BYD B-Box: BYD is een Chinese fabrikant van batterijen en biedt de B-Box thuisaccu aan in verschillende configuraties. Ze hebben ook een lange levensduur.

 

De keuze voor een thuisaccu hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, budget, locatie en persoonlijke voorkeuren.

 

Direct een thuisaccu kopen?

Je kunt een thuisaccu bestellen die uit voorraad leverbaar is, je kunt ook even wachten met een thuisaccu kopen tot er een nieuwer, beter en/of goedkoper model uitkomt. Wat is wijsheid? Zo kun je sinds eind vorig jaar de Sessy thuisaccu bestellen, het eerste Nederlandse merk in dit segment. Het doel van dit product is een laagdrempelige en betaalbare accu voor thuis die aan vrijwel ieder type zonnepaneel kan worden gekoppeld. Bij een thuisaccu voor zonnepanelen kopen moet je altijd goed kijken naar het merk en de specificaties van de panelen die je hebt liggen. Die bepalen voor een groot deel de opties die er zijn.

Follow Us:

Leave a Reply