Thuisaccu Solarwatt

Thuisaccu Solarwatt

Als je iedere zonnestraal die jouw zonnepanelen opvangt ook wilt gebruiken, dan kun je een thuisaccu Solarwatt kopen. In plaats van stroom salderen en daarmee af te voeren naar het energienet, sla je het op voor later gebruik.

Dat is niet alleen efficiënt, met een Solarwatt thuisaccu ontlast je het netwerk en je kunt er zelfs geld mee besparen.

Wat je moet weten over dit zonne-energie bedrijf en uiteraard ook de Solarwatt thuisaccu prijs, lees je op deze pagina.

Wat is Solarwatt?

Solarwatt is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van oplossingen voor zonne-energie waaronder de Solarwatt thuis batterij.

Het bedrijf staat bekend om de hoogwaardige zonnepanelen en energieopslag producten. Het bedrijf is opgericht in 1993 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de zonne-energie-industrie.

Enkele van de producten en oplossingen die Solarwatt biedt, zijn:

1. Zonnepanelen

Solarwatt produceert zonnepanelen die zijn ontworpen om efficiënt en duurzaam te zijn. Ze bieden verschillende soorten zonnemodules, waaronder glas-glas modules, die bekend staan om hun lange levensduur en mooie esthetische uitstraling. Let op; niet alle soorten panelen zijn geschikt voor iedere situatie.

2. Energieopslag

Met de thuisaccu Solarwatt kun je overtollige zonne-energie opslaan voor gebruik tijdens periodes met weinig zonlicht of een hoge energievraag. Dit kan helpen om het eigen verbruik van zonne-energie te maximaliseren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

3. Energiemanagement

Solarwatt levert ook energiemanagement systemen waarmee gebruikers hun zonne-energieproductie en energieverbruik zelf kunnen monitoren en regelen. Deze systemen zijn ook als mobiele apps te downloaden voor handig overzicht, waar je ook bent. In combinatie met een thuisaccu Solarwatt kun je met monitoring de energierekening reduceren.

4. Montage en installatie

Als laatste bieden ze volledige montagesystemen en installatiediensten om ervoor te zorgen dat de juiste installatie plaatsvindt en de integratie van zonnepanelen optimaal is. Het is daarmee een full-service bedrijf. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen een losse Solarwatt thuisbatterij te kopen.

Waarom een thuisaccu Solarwatt kopen?

De focus van Solarwatt op kwaliteit en innovatie heeft het tot een gerespecteerde naam gemaakt in de sector. Ze streven ernaar betrouwbare en duurzame oplossingen voor zonne-energie te leveren voor zowel particuliere, commerciële als industriële klanten.

Voor de meest up-to-date informatie kun je de officiële website bezoeken of neem contact op met een energiedeskundige voor de meest actuele informatie.

Solarwatt thuisaccu nader bekeken

Solarwatt biedt diverse producten aan voor energieopslag, waarmee huiseigenaren de opgewekte zonne-energie kunnen opslaan en later kunnen gebruiken.

Een bekende Solarwatt thuisbatterij is de ‘MyReserve’ thuisaccu. Het betreft een modulaire en schaalbare energieopslag oplossing die bedoeld is om het eigen gebruik van zonne-energie te optimaliseren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

Enkele van de kenmerken van de Solarwatt MyReserve thuisaccu zijn onder andere:

 • Modulair systeem: De MyReserve Solarwatt thuisaccu kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Je kunt beginnen met een basisconfiguratie en deze later uitbreiden door extra modules toe te voegen, waarmee je de opslagcapaciteit kunt vergroten.
 • Efficiënt: De thuisaccu Solarwatt is ontworpen om efficiënt om te gaan met de opslag en ontlading van elektriciteit. Het systeem maakt gebruik van lithium-ion-batterijtechnologie voor een hoge efficiëntie en betrouwbare prestaties.
 • Geïntegreerde monitoring: Monitoring en controle is mogelijk via een gebruiksvriendelijke app. Hiermee kun je de prestaties van het systeem volgen en de energiestromen beheren.
 • Duurzaam: De MyReserve Solarwatt thuisbatterij wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen op een lange levensduur.

Het doel van een thuisaccu is om het eigen verbruik van opgewekte zonne-energie te maximaliseren, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en ook nog eens de elektriciteitsrekening kunt verlagen.

Dit is vooral nuttig in situaties waarin de zon niet altijd schijnt of wanneer je elektriciteit wilt gebruiken wanneer de zonnepanelen niet actief zijn, zoals ‘s nachts.

De specificaties, beschikbaarheid en Solarwatt thuisaccu prijs kunnen variëren, informeer daarom naar de meest recente informatie.

Alternatieven voor Solarwatt thuisbatterij

Er zijn verschillende alternatieve producten leverbaar die je kunt overwegen op basis van jouw specifieke behoeften, budget en locatie.

Hier zijn enkele populaire alternatieven:

 1. BYD: Dit is een Chinees bedrijf dat thuisaccu’s produceert. Ze leveren verschillende modellen en zijn een wereldwijd actief.
 1. Eguana: Dit is een Canadees bedrijf dat opslagoplossingen biedt voor zonne-energiesystemen. Hun thuisaccu’s zijn ontworpen voor duurzaamheid en hoge prestaties.
 1. Enphase Energy: Zij bieden de Enphase Encharge thuisbatterijen die kunnen worden gekoppeld aan hun micro-omvormer technologie. Hiermee kun je de prestaties van individuele zonnepanelen volgen en optimaliseren.
 1. LG Chem RESU: Dit bedrijf biedt verschillende modellen van hun RESU thuisaccu’s, die variëren in opslagcapaciteit. Ze zijn compact en worden vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële toepassingen.
 1. Pika Energy: Dit bedrijf biedt de Harbor thuisbatterij, die ontworpen is om de opwekking van zonne-energie te optimaliseren en piekbelastingen af te vlakken.
 1. Sonnen: Dit is een Duits bedrijf dat thuisaccu’s aanbiedt met een focus op slimme energiebeheersystemen. Ze bieden opslagoplossingen voor huiseigenaren die op zoek zijn naar onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 1. Tesla Powerwall: Dit is één van de meest bekende thuisaccu’s. De opslagcapaciteit is schaalbaar en het systeem is compatibel met meerdere zonne-energiesystemen. De behuizing heeft een strak ontwerp en wordt geleverd met geïntegreerde monitoring via een mobiele app.

Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de capaciteit van de thuisaccu, de compatibiliteit met jouw zonne-energiesysteem, de Solarwatt thuisaccu kosten, de levensduur en de beschikbare functies.

Vergelijk het aanbod van meerdere fabrikanten voordat je een beslissing neemt over de aanschaf van een thuisaccu. Je kunt ook een professionele installateur raadplegen voor advies op maat.

Follow Us: