Je leest veel over het autobedrijf Tesla en misschien nog wel meer over de directeur Elon Musk. Je zou haast vergeten dat dit bedrijf ook de Powerwall maakt, een accu voor in huis. Wil je meer weten over de thuisaccu Tesla prijs en de mogelijkheden die dit product biedt? Lees dan zeker even deze pagina. Ook bekijken we een aantal alternatieven voor deze accu, want de Tesla thuisaccu kosten liggen behoorlijk hoog. Wellicht is het voor jou de beste keuze, het is wel goed om te weten dat er ook alternatieven op de markt zijn.
Wat is de Tesla thuisaccu?
Powerwall is een batterij die energie voor jou opslaat, stroomuitval detecteert en automatisch de energiebron van jouw huis wordt wanneer het elektriciteitsnet uitvalt. In tegenstelling tot generatoren houdt Powerwall jouw lichten aan en jouw telefoons opgeladen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over onderhoud, brandstof of lawaai. Koppel het systeem aan zonnepanelen en laad het op met voldoende zonne-energie om jouw apparatuur dagenlang te laten werken. Uiteraard kun je er ook jouw Tesla auto mee opladen, zorg in dat geval wel voor voldoende capaciteit.
Voordelen Tesla Powerwall
- Opslag van overtollige energie uit zonnepanelen
- Biedt noodstroom tijdens stroomstoringen
- Flexibiliteit door schaalbaarheid
- Slim energiebeheer
- Milieuvriendelijk
- Lange levensduur
- Aantrekkelijk ontwerp
De thuisbatterij Tesla prijs laat zien dat het een premium product betreft, toch zijn er enkele (mogelijke nadelen) te benoemen:
Nadelen Tesla Powerwall
- Hoge kosten
- Beperkte opslagcapaciteit
- Geleidelijke capaciteitsafname
- Compatibiliteit
- Beperkte beschikbaarheid
- Gewicht en ruimte vereisten
Powerwall vermindert jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet door jouw zonne-energie op te slaan voor gebruik wanneer de zon niet schijnt. Gebruik Powerwall alleen of combineer deze met andere Tesla-producten om geld te besparen, jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en jouw huis voor te bereiden op stroomuitval. Het is mogelijk om meerdere Powerwalls aan elkaar te koppelen en zo de capaciteit uit te breiden. Gezien de toch al hoge Tesla thuisaccu kosten is het prettig dat je later kunt opschalen.
Wat is de Tesla thuisaccu prijs?
De thuisaccu Tesla prijs zal variëren per aanbieder en het moment dat je tot aankoop overgaat. Over het algemeen moet je rekenen op bedragen rond de 10.000 euro voor een enkele unit. Houd ook rekening met installatiekosten en bekabeling. Dat is niet mis, maar dan krijg je wel een product waar de meeste huishoudens ruim mee vooruit kunnen.
Naast de thuisaccu Tesla prijs wil je uiteraard ook weten wat de specificaties zijn. Dit zijn de technische specificaties op het moment dat dit artikel werd gepubliceerd, informeer bij de leverancier naar het huidige aanbod:
Energiecapaciteit:
- 13,5 kWh
- 100% ontladen
- 90% efficiency
Vermogen:
- 7 kW piekvermogen
- 5 kW continu vermogen
- Snelle back-up overgang
- Uitgangsstroom met zuivere sinusgolf
Afmetingen en gewicht:
- L x B x D 1150 mm x 753 mm x 147 mm
- 114 kg
Installatie:
- Op de vloer of aan de muur gemonteerd
- Binnen of buiten
- Tot 10 Powerwalls
- -4°F tot 122°F / -20°C tot + 50°C
- Water- en stofbestendig tot IP67
Certificeringen:
Voldoet aan Amerikaanse en internationale veiligheidsnormen
Voldoet aan Amerikaanse en internationale EMI-normen Garantie 10 jaar
Niet alleen voor je EV
Tesla is de marktleider in elektrische auto’s, de kennis die ze hebben opgedaan met accu’s voor EV’s hebben ze toegepast op de Powerwall. Net als bij de auto’s liggen de Tesla thuisaccu kosten in het hogere segment. Hier staat wel een modern product tegenover waarbij geen concessies zijn gemaakt. Toch is deze batterij niet alleen bedoeld om je auto mee op te laden. Je kunt er in principe alles in huis mee voorzien van stroom, als je reeds een EV bezit dan kun je die uiteraard ook opladen. Daarbij ben je overigens niet gebonden aan een auto van dit merk. Gezien de veelzijdigheid is de Tesla thuisaccu prijs dus best goed te verantwoorden.
De beste thuisaccu
Je weet nu wat meer over de thuisbatterij Tesla prijs, hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit in vergelijking met de concurrentie? De Powerwall behoort absoluut tot de beste opties, het is echter niet de enige speler op de markt. Enkele andere fabrikanten met hoogwaardige thuisaccu’s zijn:
- LG Chem biedt een reeks lithium-ionbatterijen voor energieopslag, waaronder de RESU-serie. Deze batterijen zijn geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen en kunnen worden gekoppeld aan zonnepanelen.
- Sonnen is een Duits bedrijf dat energieopslag oplossingen biedt, zoals de SonnenBatterie. Ze hebben verschillende modellen beschikbaar en bieden slimme energiebeheerfuncties.
- Enphase Energy biedt de Ensemble-lijn van energieopslagsystemen die speciaal zijn ontworpen om te werken met Enphase micro-omvormers. Deze systemen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande zonnepaneelinstallaties.
- Panasonic produceert de EverVolt-serie die zowel thuis- als bedrijfsgebruik ondersteunt. Ze hebben verschillende capaciteiten beschikbaar en werken goed samen met zonnepanelen.
- Pika Energy biedt de Harbor-smartbatterij aan, die modulair is ontworpen en kan worden aangepast aan de behoeften van jouw energieopslag. Het systeem is ontworpen om efficiëntie te maximaliseren en energieonafhankelijkheid te bevorderen.
- BYD, een Chinese fabrikant, biedt de B-Box-serie lithiumbatterijen voor energieopslag. Ze hebben verschillende capaciteiten beschikbaar en zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.
- Blue Planet Energy biedt de Blue Ion-serie energieopslagsystemen, die zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid en langdurige prestaties.
Het is belangrijk om de specificaties, capaciteiten en kosten van deze alternatieven te vergelijken om zo de beste keuze te maken op basis van jouw individuele behoeften en budget. Daarnaast kunnen lokale installateurs en energieadviseurs waardevol advies geven bij het kiezen van de juiste energieopslag oplossing voor jouw situatie.
Vergeleken met andere merken kan de thuisaccu Tesla prijs hoog uitvallen. Met name de Chinese producenten kunnen vaak tegen lagere kosten opereren wat je ziet aan de prijs. Let wel altijd goed op de garantievoorwaarden en de compatibiliteit. Niet alle batterijen werken op dezelfde wijze en de kenmerken kunnen afwijken.